Rick

Rick Mook: Bedenker en eigenaar.

rick.

Na het organiseren van een Open Podium in Zeewolde waarbij ik 4 maanden bezig ben geweest met het opzetten van het evenement ben ik na afloop in een gat gevallen.

Ik vond het erg raar om na het optreden van al die opkomende talenten en het festijn ineens het doek te laten vallen en de relaties die ik had opgebouwd plotseling niet meer te zien. Daar had ik overigens niet al die maanden voor lopen zwoegen.

Tijdens mijn zoektocht naar talent was mij al eerder opgevallen dat er veel talent is dat nooit ontdekt zal worden als ze niet door iemand meegesleurd worden uit het donkere kamertje waar ze hun talenten verborgen houden voor de buitenwereld. Ook zullen ze nooit zelf zomaar het podium opzoeken als ze niet bekend zijn met wat er gaat gebeuren. Nu hebben talentenshows als the Voice en Junior songfestival daar al enigszins verandering in gebracht maar toch. Even als voorbeeld: mijn buurmeisje zou nooit hebben opgetreden als ik haar vader niet had gevraagd gitaar te komen spelen, dan had ze waarschijnlijk niet eens komen kijken. Nu word ze gevraagd voor kleine gelegenheden om te komen zingen. Het is wel kleinschalig maar dat vind ik nou juist zo leuk.

Het Open podium, de talenten en het in de schijnwerpers zetten bleef mij bezighouden totdat ik er met een collega over sprak en uiteindelijk het idee van Scout4Talent is ontstaan. Het moest wel een plek worden waar opkomende talenten zich kunnen aanprijzen maar niet mogen verkopen. Dus geen commerciële plek, maar puur gericht op het bieden van een mogelijkheid om jezelf aan te prijzen, een online podium zeg maar, waar je zonder plankenkoorts je ding kan doen en kan laten zien wat je kunt en aan mee wil werken.

Scout4Talent is een ontmoetingsplek voor jong talent waar drummers en gitaristen elkaar kunnen vinden en waar mogelijk een zanger zijn begeleidende band of pianist kan vinden. Een soort facebook zeg maar.

Er moest ook een mogelijkheid worden geboden om de talenten te beschermen tegen kwaadwillende “Artiesten Managers” in de vorm van een stukje bescherming en begeleiding.

Door uiteindelijk alle ideeën en gedachtesprongen bij elkaar op te tellen is Scout4Talent ontstaan.

Waarbij we een adviserende en begeleidende rol vervullen en een aantal ervaren accountants hebben benaderd die vanuit hun specialisme een adviserende rol kunnen vervullen als het om artiestencontracten gaat. Ook voor de talenten die het zelf willen oppakken wordt een mogelijkheid geboden waarvoor we een aantal gratis te downloaden voorbeeldcontracten aanbieden. Doorgaans willen de talenten alleen maar een podium om op te staan en zich niet bezig houden met contracten, dus ontzorgen wij daar waar mogelijk in.

Inmiddels hebben we zelf ook een eigen artiestenmanager in ons midden: Andre maar hij zal zichzelf voorstellen.

Nu kun je jezelf afvragen waar verdient die gast z’n geld dan mee, want aan de talenten verdient hij niks. Nou dat we niets aan de talenten verdienen is correct dan gaan we ook niet doen want het concept is gemaakt voor de talenten en die hebben vaak niet de financiële middelen om zichzelf grootschalig te presenteren. De kosten voor onderhoud van de website verwachten we te kunnen vergaren door de verkoop van advertentie ruimte. Zo krijgen muziekwinkels en bureaus die onder andere trainingen verzorgen voor artiesten en managers ook de kans om te laten zien wat ze in huis hebben. Het is overigens wel zo dat wanneer een talent geld gaat verdienen en is inschreven bij een artiestenbureau  onze samenwerking stopt want dan hebben ze ons niet meer nodig en kunnen ze prima op eigen benen staan. We zullen echter wel op onze site vermelden dat we hebben bijgedragen aan iemands succes.