Andre

 

Andre Anthonides: Talent Manager.

andre2

Het werk van Scout4Talent eindigt niet bij het (her)kennen van Talent en het op één of ander festival onder de aandacht van het publiek brengen van Talent.

Talent wil altijd méér: een groter publiek, méér optredens en méér bekendheid.
Hiervoor is begeleiding, advies en ondersteuning nodig.
Om te voorkomen dat Talent met vage en mooie beloften wordt binnengehaald bij een Management Bureau waar heel vaak een ingewikkeld en onduidelijk contract moet worden ondertekend heeft Scout4Talent besloten om ook het Management van Talent in eigen beheer aan te bieden.
Heldere en transparante contracten laten duidelijk de samenwerking tussen Scout4Talent en Talent zien.
Wat mogen de partijen van elkaar verwachten en wat wordt aan Talent in rekening gebracht, en waarvoor. Transparantie, Duidelijkheid en Eerlijkheid zijn hierbij de keywoorden voor Scout4Talent.
Niemand krijgt een “wurgcontract” te ondertekenen waardoor Talent soms jaren vastzit aan een “partner” die meer verdient aan een optreden dan het Talent zelf.
De Scout4Talent Norm schrijft voor dat het management nooit méér mag verdienen dan het Talent dat zij onder haar hoede heeft genomen.

Er wordt gewerkt aan een interactieve versie van een contract die gewoon via de website kan worden opgevraagd. Als een persoon of groep al ergens een contract heeft ondertekend kan hij altijd bij Scout4Talent terecht om eens te laten onderzoeken of het contract wel zo voordelig voor haar, hem of hen is. Ook als het contract nog ondertekend moet worden kan Scout4Talent een objectieve second opinion geven. Vanzelfsprekend wordt zeer discreet en zorgvuldig met de persoonlijke gegevens omgegaan; nooit zal informatie aan derden worden doorgegeven.

Ik denk dat wel gezegd mag worden dat de medewerkers van Scout4Talent zéér gemotiveerd zijn om Talent op alle mogelijke manieren te helpen de weg naar de top te vinden, te bewandelen en uit te lopen.

Aldus Andre Antonides,Talent Manager.