Tips en Trucs

scout4talent-logosmall

Op Internet zijn diverse tips en trucs te vinden over muziek en muzikanten, onze tip “doe hier je voordeel me je hoeft het wiel niet zelf uit te vinden”

Via diverse forums kun je van gedachte wisselen over de meest uiteenlopende dingen we hebben er alvast een voor je uitgezocht. http://www.muzikantenforum.eu/index.php

Via de website van muzikantendag http://www.muzikantendag.nl kom je ook over dieverse zaken meer te weten, waaronder zaken als Buma en Sena rechten wanneer je bijvoorbeeld eigen liedjes schrijft. Vaak organiseren ze ook muzikanten dagen waar je over de meest uiteenlopende zaken informatie kunt krijgen en er ook workshops worden gegeven. De entree is echter niet altijd gratis let hier even op als je de website bezoekt.

 

Wanneer je muziek carrière een vastere vorm begint aan te nemen en je serieus aan de bak wilt om geld te verdienen raden we je aan om je in te schrijven bij Buma Stemra. Buma Stemra behartigd jouw belangen als muzikant, kijk gerust eens rond op de Site http://www.bumastemra.nl/ en laat je eens voorlichten over de mogelijkheden. Het zou zonde zijn als een ander met jouw zelf geschreven liedje een klapper binnen haalt en jouw met een handdruk of een Whatsapje dank je wel zegt vanuit zijn/haar luxe bubbel bad nippend aan een glas champagneJ een andere instantie is Sena http://www.sena.nl Sena incasseert namens (inter)nationale artiesten en producenten vergoedingen en betaalt deze, zo snel en correct als mogelijk en tegen zo min mogelijk kosten, door aan deze rechthebbenden.

Als beginnend artiest sta je door je enthousiasme vaak niet stil bij de gevolgen van harde muziek op de gehoor. Laat je daarom eens goed voorlichten over mogelijke gehoorschade en de bescherming van een in-ear-monitor systeem. Vooral wanneer je vaker gaat optreden en in grotere zalen terecht komt is het van belang dat je je gehoor goed beschermd het maakt overigens onderdeel uit van je carrière en je wily vast niet voor je 25 ste al met een gehoorapparaat in lopen. Kijk eens op Bax shop https://www.bax-shop.nl/blog/featured/gehoorschade-voorkomen-neem-de-gevaren-serieus ook zij hebben een serieuze mening over gehoorschade.

 

Voor de gevorderde muzikanten die zelf muziek schrijven en teksten produceren kan het wel eens handig zijn om te weten waar je zal tegenaan kunt lopen als “singer song writer” een leuke Site is die van de EHPO http://eerstehulpbijplaatopnamen.blogspot.de/2009/11/startpunt-ehpo.html

EHPO     logo_sena     Buma-stemra     Muzikantendag